Artikels en publicaties

IMG_0682.jpg
Red Lion Art House: Leven in de brouwerij
(Gazet Van Antwerpen -januari 2021)

In het Red Lion Art House van Mortsel komen sinds kort kunstenaars en muzikanten samen om elkaar te inspireren. Ze doen dit in hetzelfde gebouw als dat van brouwerij De Mortselarij. "We kijken uit naar onze Dirty Thursday's" ... 

 
Lees meer 
Archipel: Let's do this!!! (december 2020)

"Ik ben de Ambassadrice van Psychische Kwetsbaarheid"

"Iedereen is welkom achter mijn schermen; standvastige inwoners

van de buurlanden, avontuurlijke backpackers, verdwaalde dagtoeristen nieuwsgierige reporters. Zelfs de non-believers en de curieuze neuzen zijn van harte welkom!"

 
Lees meer 
Archipel Tentoonstelling (Gazet van Antwerpen - 2020)
Valri wilt met haar beeldende kunstwerken het taboe rond psychische kwetsbaarheden doorbreken. “Ik heb zelf een turbulent parcours achter de rug. Met mijn werken wil ik aangeven dat het niet erg is om je kwetsbaarheid te tonen. Alleen zo kunnen anderen helpen” ...
 
Lees meer 
De quarantaine van mijn leven (Weekend Knack - 2020)

Valérie Gerard (33) is illustratrice en kun- stenaar. De quarantaine hielp haar te begrijpen hoe ze haar angststoornissen en depressie kan overwinnen. "Ik had tijd om tot rust te komen"

Lees meer 

Krachtige verhalen tegen taboe (Zitdatzo vzw - 2020)
Valérie Gerard is niet zomaar een kunstenares. Ze heeft heel wat waters doorzwommen, doormaakte zowel een depressie als angststoornis en noemt zichzelf ‘ambassadrice van Psychische Kwetsbaarheid’. Een titel zonder pretentie, maar wel met een missie.
Lees meer
Verwoord je emoties met kaarten (DSMmeisjes - 2019)
"Ik weet hoe beangstigd het klinkt. Hoe klein en fragiel je je soms voelt als je eerlijk moet zeggen hoe het met je gaat. Hou daarom je emoties niet achter slot en grendel. Geef je kleine en fragiele kant de kans om getroost en gerust gesteld te worden door je gezonde stem of door je vrienden, familie, therapeut, … Er kan pas ruimte gemaakt worden voor nieuwe gedachten en gevoelens als je af en toe de deur open laat staan en ziet dat je niet alleen bent!"
Lees meer
Poëzie Kronkelprijs (Spiegel - 2019)

Valérie Gerard werkt sinds enkele jaren als illustratrice en kunstenares. Ze tracht met haar verhalen, illustraties en kunstwerken, de taboes rond psychische kwetsbaarheden te doorbreken en in dialoog te gaan met de wereld. Dichten is voor haar een manier om haar hoofd leeg te maken, ideeën op papier te zetten en op die manier ook voor een stukje los te laten. 

Lees meer

How illustration and play can improve communication and empathy
 (AUSTRALIA -Secure Nest - 2019)

Coming from a family of fixers, growing up, I didn’t really learn to fully express my feelings. It’s not that I wasn’t allowed to, it’s just that fixers like to problem-solve ASAP to get the uncomfortable feelings out of the way. A very useful skill in emergency situations that need fixing, but not such a great way to handle emotions.

Emotions cannot be fixed, they are what they are and they need to be validated and listened to instead of being bottled up or pushed aside.

Read more