MEZELF

 

Ik ben Valri. Trotse Ambassadrice van het eiland Psychische Kwetsbaarheid. Ik heb mezelf die titel gegeven, zonder enige pretentie, maar wel met een missie. 

 

Er bestaan eindeloos veel (voor-) oordelen over mijn eiland. Een land dat ik deel met meer dan 25% van de bevolking! Hoogtijd dus om onze gedeelde grond een stem te geven. Om de schaamte te doorbreken en de stigma’s en taboes rond Psychische Kwetsbaarheid de wereld uit te helpen. Alleen zo kunnen we de loyale inwoners en seizoensarbeiders van mijn eilandje een veilig en geborgen gevoel geven en ze ondersteunen in hun zoektocht naar nieuwe oorden. 

 

Ik verwelkom iedereen met open armen, om een kijkje te nemen achter mijn schermen. Standvastige inwoners van de buurlanden, avontuurlijke backpackers en verdwaalde dagtoeristen, nieuwsgierige reporters of therapeuten in spé; iedereen is welkom op Psychische Kwetsbaarheid! 

 

Mijn missie bestaat erin om mijn verhaal te delen met de non-believers en de curieuze neuzen, om in dialoog te gaan met elkaar en bruggen van empathie te bouwen tussen Psychische Kwetsbaarheid en de buitenwereld. Bruggen die het mogelijk maken om als inwoner van Psychische Kwetsbaarheid stapsgewijs naar het  Herstel Archipel te verhuizen. 

 

Ik deel mijn tekeningen en mijn verhaal om hier een steentje in bij te dragen.

 

Praat met elkaar!

Ons eiland is niet omringd door ondoordringbare omwallingen. Er is zelf een pier, en de boten naar het Herstel Archipel staan klaar om te vertrekken. Maar praat en luister, zonder oordeel. Alleen zo trotseren we samen de storm en de kliffen die onze werelden lijken te verdelen.

Warme Groet, 

Valérie Gerard (Valri) 

archipelago.jpg

MIJN PARCOURS 

Na mijn studies grafisch vormgeving (Sint-Lucas) behaalde ik een bachelor in de orthopedagogie en werkte ik 6 jaar als trajectbegeleider en jobcoach voor personen met mentale en psychische kwetsbaarheden.

 

Parallel volgde ik opleidingen om me extra te ontwikkelen op vlak van coaching (appreciatie inquiry, Integratieve creatieve therapie) en om mijn artistieke skills te verbreden (schilderkunst in de Academie).

Sinds enkele jaren begeleid ik creatieve sessies en workshops vanuit mijn atelier in Mortsel of op locatie. Vanaf 2020 kan je bij mij ook terecht voor creatieve therapie. Daarnaast kan je me blijvend contacteren voor illustratief, beeldend of grafisch werk op maat. 

Ik werk op een creatieve en intuïtieve manier. Ik hecht veel belang aan open communicatie, wederzijds respect en authenticiteit. Mijn begeleidingsstijl is zacht, waarderend en actief maar vooral op maat. 

Neem gerust contact op met mij voor meer informatie.