top of page

VALRI

"HELPING YOU EXPLORE THE ENDLESSNESS OF CREATIVITY SINCE 1986"
jc_200528_KW_lockdownlove_17.jpg

MIJN PARCOURS

Na mijn studies grafisch vormgeving (Sint-Lucas) behaalde ik een bachelor in de orthopedagogie en werkte ik lange tijd als trajectbegeleider en jobcoach voor personen met mentale en psychische kwetsbaarheden. 

 

Parallel volgde ik opleidingen om me extra te ontwikkelen op vlak van coaching en therapie (appreciative inquiry, Integratieve creatieve therapie) en om mijn artistieke skills te verbreden (schilderkunst in de Academie - Blender 3D animatie - interne opleiding collectie KMSKA).

Ik ben creatief therapeut bij Vonk vzw (www.vonkplek.be) en geef parallel ook groepstherapie bij praktijk Mikado in Antwerpen. Daarnaast ben ik actief als gids in het KMSKA en begeleid ik schilderateliers en creatieve workshops vanuit mijn atelier in Mortsel (Red Lion Art House). 

Ik werk op een creatieve en intuïtieve manier. Ik hecht veel belang aan open communicatie, wederzijds respect en authenticiteit. Mijn begeleidingsstijl is zacht, waarderend en actief. 

Screenshot 2021-06-30 at 10.53.21.png

MIJN VERHAAL

 

Mijn naam is Valérie, Valri voor de kunstzinnige vrienden. Ik ben een trotse Ambassadrice van het eiland Psychische Kwetsbaarheid. Een titel met een missie. 

 

Er bestaan eindeloos veel (voor-)oordelen over Psychische Kwetsbaarheid. Een eiland waar meer dan 25% van de bevolking op vertoeft voor lang of kort termijn. Hoogtijd dus om deze gedeelde grond een stem te geven. Om de schaamte te doorbreken en de stigma’s en taboes rond Psychische Kwetsbaarheid de wereld uit te helpen. Alleen zo kunnen we de loyale inwoners en seizoensarbeiders van ons land een veilig en geborgen gevoel geven. 

 

Ik deel met veel plezier mijn reisverhalen over het eiland en hoe ik het Herstel Archipel bereikte. Standvastige inwoners van de buurlanden, avontuurlijke backpackers, verdwaalde dagtoeristen, nieuwsgierige reporters of therapeuten in spé; let's talk! Stel je scherpste vragen en laten we in dialoog gaan. 

 

Mijn missie bestaat erin om burggen van empathie te bouwen tussen Psychische Kwetsbaarheid en de buitenwereld. Om de strenge critici en de non-believers te informeren en de curieuze neuzen te sensibiliseren. 

 

Mijn tekeningen en schilderijen vormen de rode draad van mijn verhaal. Mijn tentoonstellingen zijn steeds in het thema van psychische welzijn en verbondenheid. 

In afwachting van de volgende expo wil ik jullie graag aanmoedigen om met elkaar te blijven praten. 

 

Psychische Kwetsbaarheid is niet omringd door ondoordringbare omwallingen. Reik elkaar de hand, zonder oordeel. Alleen zo trotseren we samen de storm en de kliffen die deze werelden lijken te verdelen.

Warme Groet, 

Valérie

bottom of page