top of page
CREATIEVE THERAPIE

Wat is het? 

 

Wanneer je overspoeld wordt door gedachten, gevoelens en gewaarwordingen is het niet altijd vanzelfsprekend om deze te verwoorden. Vanuit mijn ervaring ben ik er van overtuigd dat het noodzakelijk is om een manier te vinden om je bezorgdheden en bedenkingen te uiten. Alleen door ze te delen kan je verbondenheid ervaren en opzoek gaan naar de juiste ondersteuning. 

 

In therapie gaan is confronterend. Soms vind je gewoon de woorden niet of blokkeer je tijdens de gesprekken. Creatieve therapie biedt een alternatieve vorm van expressie aan. Tijdens deze therapie sessies krijgen je handen en lichaam de ruimte om een vertaling te maken van wat er in je hoofd omgaat. 

 

We gaan aan de slag met verschillende technieken en materialen. Tekenen, schilderen, collages maken, boetseren, etc. 
We bespreken wat er gemaakt wordt, reflecteren over het proces en gaan in dialoog met elkaar aan de hand van beeldende en interactieve oefeningen. 

 

Er is geen enkele creatieve kennis nodig voor deze sessies. Resultaat en kwaliteit zijn niet van belang. Het gaat om het proces dat we samen doormaken en hoe deze ons in verbinding brengt met onszelf.

INDIVIDUELE SESSIES / GROEPSSESSIES
voor jongeren en volwassenen 

Voor meer info over de groepssessies: http://www.mikado-praktijk.be/prive/groepstherapie/
+32 474 85 82 83

All Videos

All Videos

Watch Now
bottom of page